slogan-en slogan-ru slogan-ua

Перебуваючи тривалий час в закупореному посуді, вино позбавлене вільної циркуляції повітря, що сприяє затримці парів спирту, таніну та продуктів бродіння, які значно знижують смакові якості вина.
Також, наливаючи вино з пляшки, необхідно уважно стежити, щоб винний осад залишився в пляшці. Цей процес називається декантація (декантування) вина. Зазвичай для цього використовують пристосування під назвою – декантер. Широка форма декантера дозволяє вину насичуватися повітрям і «дихати». Цей процес називають аерацією вина. В процесі аерації вино розкриває свій аромат, а дія танінів компенсується.
DSC_8312
Особливо радять фахівці декантацію та аерацію вин, багатих на таніни, таких як Бароло, Бордо. В декантері відбувається пасивна аерація, що вимагає певного часу. Недоліком тривалої аерації є тривалий контакт вина з повітрям, що шкодить смаку вина, а ефект пом’якшення танінів зникає через декілька годин.
Для того, що б усунути такі недоліки, в сім`ї ресторанів CARTEL ми використовуємо надсучасний декантер Vinturi Essential Wine Aerator. Коли вино наливають у цей аератор, він втягує рівно стільки повітря, скільки потрібно, щоб найкращим чином наситити вино киснем.
Vinturi декантує вино і насичує його повітрям шляхом активної аерації безпосередньо в процесі наповнення келиха або декантера. Ознакою правильного використання аератора є характерний дзюркотливий звук, що виникає при проходженні вина. Технологія дозволяє оптимально розкрити аромат, букет, смак і насолоджуватися вином відразу після відкриття пляшки.
Вино, яке дихає, розкривається більш досконалим і повним букетом аромату, має більш яскравий, насичений і «дорогий» смак, і в довершенні відкривається м’яким, незрівнянно більш приємним післясмаком!

Категорія Цікаво про страви
10/01/2016 | К-сть переглядів: 4,113