slogan-en slogan-ru slogan-ua

Позитивний вплив каміння на організм людини виявилося дуже давно. Їх здатність зцілювати від багатьох недуг дозволяє успішно застосовувати їх в нетрадиційній медицині.
Використовують природні камені і в масажі – стоун-масаж чудовий засіб від болю різної локалізації і скупчення в організмі токсинів.
DSC_7789
Стоун – масаж (слово «stone» в перекладі з англійської – «камінь») або масаж гарячими каменями, є однією з різновидів мистецтва лікувального масажу. Для цієї процедури використовуються гладкі, нагріті до певної температури камені, які впливають на певні ділянки тіла. Тепло каменів, передається ділянці тіла, м’яко розслабляє і розігріває напружені м’язи. Енергія і тепло каменів прекрасно знімає біль, усуваючи дискомфорт. Кожен певний камінь встановлюється на певну ділянку тіла. Чергування гарячих і холодних каменів дає дуже хороший ефект, надаючи оздоровчу та тонізуючу дію на організм. Гарячі камені м’яко впливають на м’язи, розслабляючи їх. Також активізуються обмінні процеси в організмі, залишаючи відчуття душевного спокою і фізичної рівноваги. Процедура розширює судини, покращуючи місцевий кровообіг і виведення продуктів метаболізму.

Історія появи стоун-масажу обчислюється не одним тисячоліттям. Гарячі камені для релаксації та розслаблення втомлених м’язів використовували ще в древньому Китаї. Китайці знали толк в лікуванні камінням. Мінерали, нагріті до певної температури, позитивно впливають на судини і серце, дихальну і вегетативну системи, артеріальний тиск.

Для лікувального та відновного масажу, як правило, використовують базальтові породи і холодний мармур. Гарячий стоун-масаж проводять за допомогою вулканічного базальту, який поєднує в собі властивості всіх п’яти природних стихій (вода, земля, вогонь, метал і повітря). Для такого масажу камені розігрівають до температури 45-55 °С. Базальт привозять з Аргентини, Гавайських островів і Перу, причому обробляти камені небажано, оскільки вважається, що природна шліфування вітром і водою насичує камені енергією природи.

Гарячий масаж базальтовими породами добре розширює просвіт судин, за рахунок чого поліпшується кровообіг, прискорюються обмінні процеси, розслабляються м’язи. Він сприяє виведенню з організму метаболітів і токсинів. Досить цікава й техніка стоун-масажу, коли гарячі камені чергують з холодними, наприклад, мармуром, охолоджені до температури від 0 ° С до -15 ° С. Почергове дію холодних і гарячих каменів усуває застійні явища венозної крові, підвищує м’язовий і вегетативний тонус, прискорює метаболізм.

Стоун-масаж починають з розтирання ароматичними маслами, які підбирають залежно від бажаного ефекту (розслаблення, тонізація, лікування того чи іншого захворювання). На етапі розслаблення масажист викладає на спину чорні (гарячі) і білі (холодні) камені – мармур і базальт. Наступний етап включає легкий ручний підготовчий масаж. І тільки потім починається основна частина стоун-масажу – викладання гарячих каменів. Процедура триває в середньому 40 хвилин, а тепло каменів здатне проникати на 4 см углиб тіла. Після стоун-терапії дається деякий час для відпочинку в цій же атмосфері для остаточного розслаблення і гармонізації фізичного і емоційного стану.

Використовується Стоун – масаж при наступних проблемах:

Захворювання хребта і суглобів;
Розтягування м’язів і зв’язок;
Варикозне розширення вен
Проблеми з травленням;
Головний біль;
Болісний передменструальний синдром;
Фізичне перенапруження;
безсоння
Депресія і стрес;
Масаж каменями чудово надихає і відновлює життєві сили. З кожним новим сеансом масажу для людини відкривається щось нове і незвідане, яке хочеться відчувати все більше і більше.

Радимо завітати до нашого масажного кабінету у комплексі VODA day&night club та випробувати цю цілющу процедуру!
DSC_7687
За матеріалами: Ukrainian Women’s Magazine

Категорія Наші заклади
10/01/2016 | К-сть переглядів: 6,067