slogan-en slogan-ru slogan-ua

Кривава Мері – коктейль, який не має однієї конкретної історії виникнення і авторства, але те що Кривава Мері у BukaBAR – неймовірно смачна – факт беззаперечний!
Так а звідки ж виникла назва, і хто перший його придумав?

Версія 1. Класична. Автором коктейлю є бармен з Нью-Йорка, Фернан Петіот. Сталося це в Парижі, але оскільки французька публіка не оцінила коктейль належним чином, то слава до нього прийшла лише в Америці. Кривавим коктейль називався через відповідний колір. Що стосується імені дівчини, то так звали офіціантку, яка працювала в тому закладі 🙂

Версія 2. Рекламна. Автором коктейлю є Джордж Джессел, продюсер і композитор, який в рекламі горілки на всю публіку оголосив, що саме він є творцем напою. А своєю назвою коктейль завдячує королеві Марії Тюдор, яка прославилася своєю жорстокістю.

Кривава Мері

Версія 3. Жахлива. Дехто стверджує, що коктейль з’явився в чиказькому барі під назвою «Відро крові». Минуло кілька десятиліть, перш ніж напій став називатися «Кривава Мері». Спочатку його замовляли під назвою «Відро крові» або «Мері Поппінс». А вже після того, як напій став популярним, він і отримав свою назву, яка відома й досі.

Версія 4. Романтична. Але є ще й романтична історія. У ній розповідається про те, що назву коктейлю дав сам Ернест Хемінгуей в честь своєї четвертої дружини Марії. Вона дуже не любила, коли той повертався додому п’яним з бару. Сам Хемінгуей описує історію назви зовсім по-іншому. Він стверджує, що привіз напій у 1941 році в Гонконг. Завдяки відмінному смаку і можливість замаскувати запах алкоголю, він дуже полюбився мешканцям цієї британської колонії. Вони вживали його фактично постійно.

Категорія Цікаво про страви
24/02/2016 | К-сть переглядів: 5,592