slogan-en slogan-ru slogan-ua

Українці історично запозичили деякі кулінарні прийоми у своїх найближчих сусідів, частково змінюючи їх. Такі експерименти на сьогодні мають набагато більше успіхів, аніж страви-оригінали.

Наприклад, смаження продуктів у олії, яка властива для тюркської кухні, було перетворено в українське пасерування овочів, яке використовують для приготування борщу. Мало хто знає, що наш улюблений борщ історично був улюбленою стравою Стародавнього Риму. Хто б міг подумати, що тільки ми – українці, розгляділи в ньому такий скарб.

Улюблені українцями ковбаса та квашена капуста мають польське походження. Сама ідея вареників та голубців була взята у турків.

Рецепти м’яса в паніровці, ватрушок і пирогів були запозичені в Австро-Угорщині. Від німців українці запозичили котлети з рубаного м`яса, а від угорців – використання паприки.

Таким чином, українська кухня має багаті історичні традиції – вона сформувалася під впливом сусідніх кухонь. Тим не менш, сьогодні національна українська кухня не схожа ні на одну з вищеперелічених, відрізняючись колоритом і самобутністю, завдяки чому відома в усьому світі.

Це все пояснюється тим, що одній й ті самі продукти дві різні господині будуть готувати по-різному, що вже й казати про цілі народи. Навіть козаки, підстреливши дичину, намагалися зварити з неї юшку (бульйон), а не підсмажити на рожні, що більш властиво німцям, наприклад.

Ми із задоволенням запрошуємо вас скуштувати справжні українські страви у корчмі “Фільварок”.

вареники

Категорія Блог
09/03/2016 | К-сть переглядів: 3,063