slogan-en slogan-ru slogan-ua

Археологічні знахідки доводять, що хліб відомий людству понад 5000 років. Він був важливим продуктом харчування ранніх цивілізацій та у великих кількостях випікався в пекарнях. Навіть у ті часи було велике розмаїття сортів хліба. Класичний хліб, паляниця, корж, пироги, медовий хліб, грибний, військовий хліб, який пекли на рожні – ось лише невеличкий перелік. Тип та якість борошна, яке використовувалось для приготування хліба, також були дуже різні.

В українців хліб на столі здавна вважався найбільшою святиною та дуже шанувався. Якщо хліб падав, його слід було підняти, поцілувати і знову покласти на стіл, бо викинути навіть шматок вважалось святотатством. Великим гріхом було знехтувати навіть маленьким куснем хліба – залишки віддавали худобі або спалювали у печі.

хліб

Хліб містить різні поживні речовини, необхідні людині – білки, вуглеводи, вітаміни групи В, РР, мінеральні сполуки, наприклад, життєво необхідні організму солі кальцію, заліза, фосфору. І що цікаво, хліб має рідкісну властивість – він не приїдається, не може набриднути людям. Хліб – практично єдиний продукт, який не втрачає своєї привабливості та залишається корисним, навіть якщо його використовують у їжу не відразу. Якщо хліб зачерствіє, з нього можна зробити сухарики, грінки чи тости.

Так само, як і до хліба, народ з давніх часів ставився до праці пекарів. Тих, хто готував хліб низької якості – карали, а на честь великих майстрів будували монументи.

У ресторанах сім`ї CARTEL цінують хліб та тих, хто його випікає. Наш молодий але надзвичайно  талановитий пекар Віталій Пархомець випікає для вас найкращі та найсмачніші хлібні вироби, які можна скуштувати у Veranda Lounge-Zone, ресторанах Lucky Bull, VODA day & night club, пабі Кухель та корчмі Фільварок.

IMG_025

Наша духм`яна випічка не залишить байдужим нікого. Адже навіть у стародавні часи вважали, що аромат свіжого хліба здатен виліковувати недуги. Ми віримо в те, що запах випічки може змінювати поведінку людини – зробити її добрішою та чуттєвішою.

Окрім того, варто знати про те, що насиченість смаку та неперевершеність аромату залежить від кількості жиру у виробі. Якщо мова йде про приготування випічки та кондитерських виробів, саме жири відповідають за надання м’якої та ніжної текстури. Проте, високий вміст жирів у хлібопекарській продукції негативно впливає на їх харчову цінність. Це різко контрастує із сучасними прагненнями споживачів, які бажають отримувати здорову альтернативу без шкоди для смаку і задоволення.

Хліб на нашій власній пекарні, що обслуговує всі заклади сім’ї CARTEL, випікається з дотриманням новітніх технологій, які дають змогу зменшити вміст жиру, не втрачаючи смакових властивостей. Тому наші вироби ідеальної форми та кольору, досконалі на запах та смак, еластичні та пористі.

Але, ми поки не розкриватимемо всіх секретів –  тож варто просто завітати та насолодитися авторським хлібом від Сім`ї ресторанів CARTEL.


булочки та багети

Категорія Блог
31/03/2016 | К-сть переглядів: 5,100